A munkaerő kölcsönzés egy hatékony módszer vállalatok számára, hogy gyorsan és rugalmasan hozzájussanak a szükséges munkaerőhöz anélkül, hogy hosszú távú kötelezettségeket vállalnának. De vajon hogyan zajlik pontosan ez a folyamat?

Először is, a vállalatoknak kapcsolatot kell teremteniük egy munkaerő kölcsönző vállalattal. Ez lehet egy speciálisan erre szakosodott ügynökség vagy egy olyan cég, amely szélesebb körű HR-szolgáltatásokat kínál.

Miután a kapcsolat felállt, a vállalatoknak általában részletesen meg kell beszélniük az aktuális munkaerőigényüket a kölcsönzővel. Ez magában foglalja a szükséges kvalifikációkat, tapasztalatot és egyéb specifikációkat az adott pozíciókhoz.

A kölcsönző ezután megkezdi a toborzási folyamatot annak érdekében, hogy megtalálja a megfelelő jelölteket a vállalatok számára. Ez lehet hirdetések feladása, közvetlen keresés vagy más toborzási módszerek alkalmazása.

Amikor a kölcsönző megtalálja a potenciális jelölteket, általában előzetes interjúkat tartanak velük, hogy felmérjék az alkalmasságukat és megfeleljenek-e az adott pozíció követelményeinek.

Miután kiválasztották a megfelelő jelölteket, a kölcsönző intézkedik a szerződések aláírásáról és a munkavállalók kiküldéséről a vállalatokhoz. A munkavállalók általában azonnal munkába állnak és a kölcsönző továbbra is felelős marad a munkavállalók felügyeletéért és adminisztratív ügyeik kezeléséért.