Ma már nagyon sok ember küzd súlyproblémákkal, amelynek oka csak részben vezethető vissza arra, hogy valaki túl sokat eszik. Az elhízás ugyanis egy összetett probléma, amelynek hátterében hormonális és anyagcsere problémák is állhatnak. Természetesen alapvetően fontos, hogy feldolgozatlan, természetes ételeket fogyasszunk, és ha ennek ellenére sem tudunk lefogyni, akkor érdemes alaposabban utánajárni, mi is lehet a háttérben.

A CBD olaj túlsúlyosoknak azért lehet hasznos étrendkiegészítő, mert javíthatja az anyagcserét, hozzájárulhat a hormonális egyensúlyhoz, és a szervezet endokannabinoid rendszerének egyensúlyát is segíthet helyreállítani. Ez az egyensúly az egészségünk egyik alapköve, amelynek felborulása betegségekhez vezethet. Érdekesség, hogy szervezetünk is termel kannabiszszerű vegyületeket, amelyek fontos funkciót látnak el a testünkben.

Az endokannabinoid rendszer létezéséről már évtizedek óta tudunk, de fontos szerepéről egészségünk megőrzése érdekében még csak most kezdünk értékes kutatási eredményeket szerezni.