Hatalmas fényjelenség kíséretében csapódott be februárban a gloucestershire-i Winchcombe városában egy meteorit, melynek egy darabját most a londoni Természettudományi Múzeumban állították ki.

A tűzgömbről készített megannyi videó és a több ezer szemtanú beszámolója alapján a kutatóknak sikerült pontosan meghatározniuk, hogy hol ért földet a Nagy-Britanniában becsapódott meteorit. A begyűjtött darabokat állították ki most a múzeumba, amely ismét nyitva áll a látogatók előtt. Egy nagyjából 100 grammos darab látható a londoni Természettudományi Múzeumban, amelynek a meteorit több másik darabját, összesen körülbelül 500 grammnyi törmeléket sikerült begyűjtenie. A leleteket egy speciális dobozban tárolják, hogy szárazon tartsák őket.

Az interneten elképesztő összegeket kínáltak a Winchcombe-meteorit darabjaiért, de a család ragaszkodott hozzá, hogy az általuk begyűjtött törmelékek múzeumba kerüljenek. A szakemberek számos vizsgálatnak vetik alá a meteorittöredékeket, egyebek között azért, hogy megismerjék ásványi összetételüket.