A településfejlesztés egy olyan folyamat, amelynek célja a városi és falusi területek minőségének javítása, az infrastruktúra modernizálása és az ott élő emberek életminőségének növelése. Fontos szempont, hogy a fejlesztések hozzájáruljanak a fenntarthatósághoz és az élhetőbb környezet kialakításához.

A településfejlesztés fontos része az infrastruktúra modernizálása és fejlesztése. Ez magában foglalja az utak és közlekedési hálózatok korszerűsítését, a közlekedési eszközök környezetbarát megoldásaira való áttérést, valamint az energetikai és vízgazdálkodási rendszerek fejlesztését.

Fontos, hogy a településfejlesztés során elegendő lakhatási lehetőséget biztosítsanak az ott élők számára. Ez magában foglalhatja új lakóövezetek létrehozását, lakásépítéseket, valamint a társbérlési és lakásszövetkezeti programok támogatását.

A településfejlesztés során kiemelt figyelmet kell fordítani a zöldterületek megőrzésére és bővítésére. Ez lehetővé teszi a lakosok számára, hogy közelebb kerüljenek a természethez, javítja a levegő minőségét és hozzájárul a városi környezet élhetőbbé tételéhez.