Egy vállalkozás fejlődésében fontos szerepet játszik a munkaerő képzettsége. Ezért minden cégvezető számára, aki felelősen gondolkodik a cégéről és hosszú távra tervez, prioritást kell, hogy élvezzen munkavállalóinak rendszeres képzése

A szándék azonban önmagában nem elég, meg kell teremteni a pénzügyi feltételeket is képzésekhez, hiszen a szakképzések sokba kerülnek. Szerencsére van megoldás a költségek lefaragására: az elszámolható képzések a társasági adó törvény alapján, bizonyos feltételek megléte esetén leírhatók az adóból, költségként elszámolhatók a vállalkozásban.

Melyek ezek a feltételek? Fontos, hogy csak akkor számolható el költségként a képzés, ha azt olyan szervezet végzi, amelynek a jogszabályban meghatározott alapfeladata a képzés, vagy bejegyzett felnőttképzési tevékenységet végez. Másrészt a képzést nyújtó intézmény nyilatkozat formájában tájékoztatást adott a képzési költséget fizető vállalkozás részére arról, hogy az ezzel kapcsolatos adatszolgáltatási kötelezettségeit teljesítette. Továbbá a felnőttképzést nyújtó szervezet köteles a nyilvántartási számát a képzési dokumentációban, szerződésben, valamint az általa kiállított számlán és más számviteli bizonylaton is feltüntetni.