A kölcsönzött munkavállalók ideiglenes alkalmazottak, akiket egy harmadik fél, például munkaerő-kölcsönző ügynökségek révén foglalkoztatnak. Ezek a munkavállalók különösen hasznosak lehetnek szezonális munkák, projektalapú feladatok, vagy hirtelen fellépő munkaerőhiány esetén.

A kölcsönzött munkavállalók alkalmazásának egyik legnagyobb előnye a rugalmasság. A vállalatok gyorsan reagálhatnak a változó piaci körülményekre és munkaerőigényre anélkül, hogy hosszú távú kötelezettségeket vállalnának. Ezenfelül, ez a megközelítés lehetővé teszi a munkaerő költségeinek optimalizálását, mivel csak a szükséges időszakra kell munkaerőt biztosítani.

A munkaerő kölcsönzésnél alkalmazásánál fontos a megfelelő integráció és menedzsment. A vállalatoknak biztosítaniuk kell, hogy ezek a munkavállalók megfelelő betanítást és támogatást kapjanak, hogy hatékonyan tudjanak hozzájárulni a vállalati célkitűzésekhez. Emellett fontos a jogi szabályozások betartása, beleértve a munkaszerződéseket és a munkajogi előírásokat.

A kölcsönzött munkaerő bevonása szintén lehetőséget kínál a vállalatok számára a tehetségek felkutatására. Sok esetben, ha egy kölcsönzött munkavállaló jól teljesít, a vállalat hosszú távú munkaviszonyt kínálhat neki.