Új szabályok léptek életbe 2023-ban a foglalkoztatást érintő kérdésekben, melyeket a Munka Törvénykönyve módosításával hoztak meg. Gyermekes családok számára jelent majd pozitív változást a szülők életének megkönnyítésére hozott több intézkedés.

Bevezetésre került az ú.n. szülői szabadság, melynek keretében a gyermek hároméves koráig 44 munkanap szabadság illeti meg a munkavállalót, amennyiben munkaviszonya legalább 1 éve fennáll.

Ez a korábbi gyermekek után járó pótszabadságon felül biztosítandó a szülőknek, azonban a távolléti díj az új szabadnapokra jelentősen különbözik: csupán a távolléti díj 10 %-ára jogosult a dolgozó, amelyet csökkenteni kell az erre az időszakra a munkavállalónak kifizetett gyermekgondozási díj vagy gyermekgondozást segítő ellátás összegével. Nem feltétlenül éri meg tehát pénzügyi értelemben igénybe venni ezt a lehetőséget, azonban betegség vagy családi okok miatt mégis szükség lehet rá. Ezek a szabályok ugyanúgy érvényesek örökbefogadó szülőkre is, mint gyermekszületés esetén.