A munkaerő kölcsönzés egyre népszerűbbé válik a vállalkozások és cégek körében. Ez a rugalmas megoldás lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy alkalmazkodjanak az időszakos igényekhez és növekedéshez anélkül, hogy hosszú távú kötelezettségeket vállalnának fel. 

A kölcsönzés során egy külső vállalat, az úgynevezett munkaerő-kölcsönző cég, ideiglenesen dolgozókat biztosít más vállalkozások számára. Az alkalmazottakat a kölcsönző cég alkalmazza, és az adott vállalkozás igényeihez igazodva biztosítja számukra az időszakos munkalehetőséget.

A kölcsönzött munkaerő alkalmazása során a maximális időtartam meghatározása kiemelten fontos szempont. A törvények és szabályozások országonként eltérőek lehetnek, ezért ajánlott mindig tájékozódni a helyi előírásokról, hogy megfelelően kezelhessük a munkaerő-kölcsönzés időtartamát.

A legtöbb országban kialakult gyakorlat az, hogy a munkaerő kölcsönzés maximális időtartamát a munkaerő-kölcsönző cég és a fogadó vállalkozás közötti szerződés határozza meg. Ez lehetőséget ad arra, hogy a felek megegyezzenek a munkaviszony hosszáról, és igény szerint meghosszabbítsák vagy megszüntessék azt.

A munkaerő-kölcsönzés időtartamának meghatározásakor figyelembe kell venni az adott projekt jellegét és az alkalmazott feladatkörét.