Sokan hallottak már a hagyományos állásinterjúkról, amelyek során az álláskereső személyesen találkozik a leendő munkaadóval. Azonban a csoportos állásinterjú egy kicsit más és izgalmasabb megközelítést kínál. De vajon mi is az a csoportos állásinterjú, és miért érdemes részt venni benne?

A csoportos állásinterjú egy olyan folyamat, ahol több jelentkezőt hívnak meg ugyanarra az interjúra. A résztvevők egy csoportban helyezkednek el, és különböző feladatokat, szimulációkat vagy problémamegoldási helyzeteket kell megoldaniuk. Az interjú során a csoport tagjai közötti együttműködésre és kommunikációra helyezik a hangsúlyt. Azok a jelentkezők, akik sikeresen teljesítik a feladatokat és jól működnek együtt a többiekkel, jobb eséllyel kerülnek kiválasztásra a pozícióra.

A csoportos állásinterjúknak számos előnye van mind a munkaadók, mind az álláskeresők számára. Először is, a munkaadók hatékonyan tudják megfigyelni a jelentkezők képességeit és viselkedését valós körülmények között. A csoportos interjú során könnyebb felmérni a kommunikációs és csapatmunka készségeket, amelyek fontosak lehetnek a munkakör betöltéséhez. Emellett a munkaadók időt takaríthatnak meg, mivel egyszerre több jelentkezővel foglalkozhatnak.