Az online álláskeresés kényelmes és egyszerű módja az új lehetőségek felkutatásának. Kis sem kell lépnünk otthonról és így is pozíciók tucatjaira jelentkezhetünk. Ez persze azzal is jár, hogy a jelentkezéshez szükséges dokumentumokat el tudjuk készíteni, méghozzá hibátlanul.

A legtöbb helyen az önéletrajz mellett már motivációs levelet is kérnek és az is előfordulhat, hogy akár az interjút is valamilyen online platformon szervezik. Érthető tehát, hogy a kellő számítógépes ismeret a sikeres munkakeresés elengedhetetlen részévé vált.

A Jobtain azokra a generációkra is gondol, akik nem az okostelefonok világába születtek. A főként kékgalléros állásokat kínáló munkaerő kölcsönző- és közvetítő cég honlapján számos érdekesség és tudásanyag is fellelhető. Többek között hasznos tippeket olvashatunk a megnyerő CV és motivációs levél megírásához. Az ingyenesen elérhető online önéletrajz sablon kitöltésével pedig még saját szövegszerkesztő programra sincs szükség. A weboldalon beírt adatok alapján pár perc és elkészül a legfontosabb tudnivalókat tartalmazó online önéletrajzunk.