A tengeri állatok csodálatos és összetett lények, amelyek létfontosságúak a tengeri ökoszisztémák egészségéhez és sokféleségéhez. A tudatosság növelése és a fenntartható gyakorlatok alkalmazása kulcsfontosságú a tengeri állatok jövőjének biztosításában. A tengeri állatok megismerése és megőrzése nemcsak a tengeri élet számára, hanem az egész bolygónk számára is fontos. A Ravensburger könyvsorozat legújabb kötetéből a kisgyermekek megismerhetik a tengeri állatokat.

A tengeri állatok közé tartoznak a legkisebb mikroszkopikus planktonoktól kezdve a hatalmas bálnákig terjedő fajok. Ezek között megtalálhatók a különféle halak, rákok, polipok, medúzák, valamint számos egyéb, kevésbé ismert faj. A tengeri állatok alkalmazkodtak az óceánok különböző környezeti feltételeihez. Például a mélytengeri fajok különleges adaptációkat fejlesztettek ki az alacsony fényviszonyok és a magas nyomású környezet túléléséhez. Sok tengeri állat rendkívüli módon kommunikál, vadászik és táplálkozik.

A tengeri állatok jelenleg számos környezeti kihívással szembesülnek, többek között a túlhalászat, az élőhelyek pusztulása és az óceánok szennyezése miatt. A globális felmelegedés és az óceánok elsavasodása szintén komoly fenyegetést jelent a tengeri ökoszisztémákra és lakóikra.