Tudtad, hogy önéletrajzoddal tulajdonképpen én-márkát építesz, már a megjelenése is kell, hogy sugallja az ízlésedet és profizmusodat?

A CV tartalomra vonatkozóan sokféle ismertető létezik, amikből megtudhatod, milyen a tökéletes önéletrajz. Sablonokat is találhatsz, én azonban azt javaslom, hogy törekedj egy látványos, mégis visszafogott stílusra, lehetőleg egy grafikai programban megszerkesztve. Fényképet is tegyél rá, mert sokkal kedvezőbb a fogadtatása, mint ha kép nélkül adod le.

Az alábbi motivációs levél ötletek pedig segítségül szolgálhatnak, hogy egy ütős jelentkezést tudj leadni.
Az önéletrajzhoz képest mindig tegyél bele egyedi, csak téged jellemző plusz információkat, hogy az olvasónak, felvételiztetőnek megragadja a figyelmét. A sablonos mondatoknál nincs rosszabb, ha valaki csak ilyet küld be, szinte biztos megy a kukába a jelentkezés. Ez az egyedi tartalom valamilyen erősségedet, vagy passzoló tapasztalatodat, vagy éppen aktuális célodat mutassa be, amivel erősíteni szeretnéd az új csapatot. A levél stílusa pedig legyen szabatos, és mindenképp stilisztikai, helyesírási hibáktól mentes.