Sokan vannak azok az anyukák, akiknek valamilyen okból kevesebb a tejtermelése, mint amennyire a picurkájuknak szüksége van. 

Ilyenkor kezdődhet a találgatás, hogy akkor most mit is csináljunk? A babának az anyatej jelenti a tökéletes táplálékot, így érdemes egy kicsit utánajárni, hogy mi okozhatja az alacsony tejelválasztást ahelyett, hogy automatikusan a hozzátáplálást választanánk.

Például kevesen tudják, de a tejelválasztásra alapvető hatással van az édesanya lelkiállapota: ha stresszes, feszült az anya, akkor kevesebb lesz a tej. A citromfű tea szoptatás idején nyugtató hatása miatt segíthet a tejelválasztás serkentésében is. Elkészítése egyszerű, egy evőkanál szárított citromfüvet forrázzunk le 2 dl vízzel, majd takarjuk le és hagyjuk állni 15 percig. Ezután leszűrjük, és már fogyaszthatjuk is.

A citromfű nyugtató, görcsoldó hatása a benne található természetes hatóanyagoknak köszönhető, amelyek hozzájárulnak a kiegyensúlyozottabb mindennapokhoz, és jó hír az is, hogy szoptatás ideje alatt is biztonságosan fogyasztható.