Az anyaság és a karrier egyidejű kezelése kihívásokkal teli lehet, de teljesen megvalósítható. Sok nőnek szüksége van és vágya van arra, hogy szakmai életet éljen, miközben csodálatos anya is. 

A hatékony időmenedzsment kulcsfontosságú. Hozz létre egy naptárt, amely tartalmazza a munkaidőt, a fontos határidőket és a gyermeked iskolai eseményeit. Így könnyebben láthatod az ütköző időpontokat és előre tervezhetsz. Számos okostelefon alkalmazás és szoftver létezik, amelyek segíthetnek az időmenedzsmentben. Pl. a naptár alkalmazások, feladatkezelők és emlékeztetők hasznosak lehetnek.

Ha dolgozol, fontos, hogy nyíltan kommunikálj a munkaadóddal a családi kötelezettségeidről. Sok munkahely rugalmas munkaidőt és távoli munkavégzést is kínálhat, ami segíthet az egyensúly megteremtésében. Tudatosan döntsd el, mi a valóban fontos számodra. Néha el kell engednünk olyan dolgokat, amiket nem tudunk megtenni, és ez teljesen rendben van. Ne felejts el időt szánni magadra is. Az önápolás és a pihenés fontos része az egyensúlynak.

Az anyaság és a karrier kombinálása nem könnyű, de lehetséges. Minden nőnek meg kell találnia a saját útját, és a legfontosabb az, hogy megtaláld az egyensúlyt, ami a számodra és családod számára is működik. Légy türelmes magaddal, és ne feledd, hogy a legfontosabb az egészség és a boldogság