Több alkalommal voltunk már különleges szálláshelyeken egy-egy hosszú hétvégét eltölteni hazánkban, ahol nagyon jól éreztük magunkat. Pár ilyen szálláshelyről írtam egy összefoglalót:

Aki szereti a nomád életformát, annak tetszeni fog a jurtaszállás Dobogókőn, ahol télen-nyáron megszállhatunk kuckós, 3 fős jurta sátrakban. Én a kincsszallas.hu oldalon foglaltam, és felejthetetlen élmény volt a hétvége náluk. Sokat túráztunk, a szabadban sütögettünk, a gyerekek a játszótéren játszhattak, és különlegesség volt a dézsafürdő az udvaron. Visegrádon megszálltunk egyszer a Fő utcában közvetlenül a patakparton, ahol a panzió szobából hallani lehetett a kis patak csordogálását, és szinte harapni lehetett a friss levegőt. Viszont olyan pici fürdőszobát még nem láttam máshol, még egy ember is szűken fért be… mint egy vasúti kocsiban.

Alsóörsön pedig egy olyan villában szálltunk meg egyszer, ahol kint várni kellett, mert a tulajdonosok lementek ebédelni a strandra, majd a szobában kiderült, hogy az erkélyes szoba valójában csak franciaerkélyes, és még sötétítő függöny vagy redőny sem volt, mert a házigazdák szeretnek korán kelni….