Minden korszaknak megvannak a maga divatos szakmái és tendenciái, hogy a cégek mikor, milyen munkákra keresik a legtöbb dolgozót. Manapság az állásportálok operátori munkák százát hirdetik nap mint nap. Elgondolkodtató, hogy vajon miért ennyire népszerűek és kiknek a legideálisabb ez a munkakör?

A 2000-es évek elejétől a nagyobb multinacionális vállalatok sorra alapították magyarországi telephelyeiket, ennek köszönhetően nagy lett a munkaerő felvevő erejük. Az operátor munkakör jelentése tág határok között mozog. Főkent a gyártósor mellett végezhető, betanított feladatkörök tartoznak ide, de a call centerben dolgozókat és a számítógép kezelőket is ide szokták sorolni.

A pozíció legnagyobb előnye, hogy gyakorlatilag bárki végezheti. Nem szükséges hozzá magas iskolai végzettség vagy tapasztalat. Emellett mégis stabil és kiszámítható megélhetést biztosít. A legtöbb ilyen jellegű ajánlatot a Jobtain honlapján találod. Ha te is kipróbálnád magad ebben a pozícióban, a részletekért bátran keresd fel budapesti vagy számos vidéki irodájuk egyikét.