Ma már a legtöbb irodai dolgozónak elképzelhetetlen lenne a munka a Word vagy Excel alkalmazások vagy éppen az Outlook levelezőprogram nélkül. Ezek az irodai alkalmazások korábban Office 365 csomag néven voltak elérhetőek, amelyeket jelenleg néhány hasznos alkalmazással kiegészítve, Microsoft 365 néven, havidíjas előfizetési konstrukcióban kínál a Microsoft.

Az új névre keresztelt programcsomag tartalmazza az Office csomag jól ismert tagjain felül a Teams alkalmazást is, amely a Microsoft online kommunikációs eszköze. A Teams hatékonyabbá teszi a távmunkát, ugyanis online videó konferencia beszélgetést folytathatunk vele. Ezen kívül a OneDrive 1 TB méretű tárhelye is hasznos tartozéka a csomagnak, főleg azóta, hogy egyre több cég már inkább a felhőben tárolja az adatait. A csomag továbbá a legújabb Windows frissítéseket is tartalmazza, így mindig a legújabb operációs rendszer biztonságát élvezhetjük.

Összefoglalva tehát a Microsoft 365 egy havidíjas konstrukcióban elérhető felhőalapú irodai programcsomag, amellyel bárhonnan hozzáférhetünk az irodai munkához nélkülözhetetlen alkalmazásokhoz, adatokhoz és hatékonyabbá teszi a cégen belüli együttműködést akár távoli munkavégzés esetén is.