A dió az egyik leghasznosabb táplálékunk, hiszen a növény szinte minden része hasznosítható, illetve azért is, mert sokféle módon támogathatják egészségünket a dióból készült teák, tinktúra vagy épp a diókopács.

A diólevél tea készítéséhez fontos, hogy akkor gyűjtsük be a leveleket, amikor a zöld termések már megjelennek. Csak ép, zöld leveleket használjunk, és fejtsük le a levélgerinctől. A diókopácsot pedig szüretkor gyűjtsük. A diótinktúrához pedig zsenge zöld termést használjunk. A levelet, termést mindig autóúttól messze gyűjtsük.

A diólevél tea gyomorbántalmak, és magas vérnyomás, bélférgesség kezelésére valamint étvágyjavítóként és vértisztításra alkalmazható. Külsőleg pedig aranyeres panaszokat tudunk vele enyhíteni ülőfürdőként alkalmazva. Továbbá toroköblögetésre, borogatásra, szemgyulladások kezelésére is használhatjuk. 

A diótinktúrával pedig elfertőződött csípéseket, keléseket, pattanásokat lehet kezelni. A tinktúrához a zsenge zöld terméseket alkoholba kell áztatni, és 2 hétig naponta egyszer-egyszer felrázni.