Év elején már legtöbb helyen lezárultak a teljesítmény értékelő megbeszélések, így most ideje a 2023-as fejlesztési tervekről is dönteni. Minden munkatárs számára fontos, hogy az (ön)értékelés reális legyen, így lesz megállapítható, hogy mely kompetenciákat kell és érdemes fejleszteni.

A munkaerő fejlesztés általában két fő területre fókuszál: a szakmai, ún. hard tényezőkre, és a személyes kompentenciákra, vagy soft skillekre. Kisebb szervezetekben nincs külön HR kapacitás saját belsős képzéseket megvalósítani, hanem külsős trénerekkel dolgoznak együtt, ami sokszor eredményesebb is. Az erre szakosodott cégek magasabb színvonalon képesek nyújtani a fejlődéshez szükséges tudásanyagot és metodológiát, csak arra kell figyelni, hogy az elvárások és a jelen helyzet egészen pontosan meghatározott legyen, így elkerülhetők a csalódások.

módszer még az online elérhető kurzusok alkalmazása, egy minőségi oktató oldal is kiválóan képes tudást átadni, és nem utolsó sorban igény szerinti időpontban végezhetők a tanfolyamok.