A járványhelyzet megszűnésével a termelő ágazat mellett a turizmus, a vendéglátás, az építőipar és egyéb szektorok is új erőre kaptak. Ennek köszönhetően még több és több munkavállalóra lett szükség, méghozzá gyorsan, ugyanis a versenypiac nem kedvez a lassú és tétovázó cégeknek. Az utóbbi évek tapasztalatai szerint egyre természetesebbé válik, hogy a magyar munkaerőhiány pótlására a külföldi munkavállalók jelentik a megoldást. 

A külföldiek munkához jutásának itthon nincs akadálya. Más szabályok vonatkoznak ugyan az EU/EGT tagállamokból és azon kívülről jövőkre, de az adminisztrációs teendők nem rónak sokkal nagyobb terhet a vállalkozásokra, mint a hazai beosztottak foglalkoztatásánál.

A külföldi dolgozók toborzását egyéni formában és szervezetten is lehet végezni. Utóbbival a munkaerő közvetítő cégek foglalkoznak. A megbízók ez esetben is biztosak lehetnek abban, hogy hátrány nem éri őket. A közvetítő cégek alapos utánajárással választják ki a legalkalmasabb munkásokat a létszámhiánnyal küzdő vállalkozások részére.