Elsőre talán kevésbé tűnik vonzónak a raktáros munka, azonban mindjárt megérted, miért is éri meg elvállalni, ha logisztikai területen szeretnéd megalapozni a karriered.

A raktáros munka egyáltalán nem könnyű feladat, és elég nagy felelősséggel is jár. Hiszen gondolj csak bele: az állás része a fizikai munkavégzés, illetve felelősségvállalásra is szükség van a pozícióban. A raktáros felel azért, hogy minden áru hiánytalanul rendelkezésre álljon, ráadásul a raktár megfelelő helyén legyen elérhető. Ehhez tudni kell, milyen rendszerben kell a raktárat feltölteni, hogyan kell hatékonyan be- és kitárolni az árukészletet, érteni kell a komissiózáshoz is, ami a szállításra való előkészítést jelenti. Problémamegoldó képességre, logikus gondolkodásra és rendszerszemléletre van szükséged, ha ilyen pozícióban szeretnél sikeresen helytállni.

Ezek a kompetenciák pedig a vezetők számára is nagyon fontosak, azaz a raktáros munka során idővel akár vezetővé is válhatsz logisztikai területen, mert minden szükséges képességet ki tudsz fejleszteni ebben a pozícióban ahhoz, hogy később sikeres vezető váljon belőled.