Lezárultak a tavalyi évre vonatkozó teljesítményértékelések, és a jól teljesítő kollégák megkaphatták az éves bónuszokat, jutalmakat. Általában vannak azonban kevésbé jól teljesítők is a csapatban, nézzük, hogy velük hogyan lehet megbírkózni.

Előfordulhat, hogy a megoldás a csapatból való kiszervezés, mert a jelenlegi munkakörét nem megfelelően ellátni képes dolgozó még hasznos tagja lehet egy másik csapatnak, ahol testhezállóbb munkát végezhet. Ehhez a társ szervezeti egység vezetőjével szükséges leegyeztetni az ajánlott munkakört és a váltás részleteit.

Ha még nincs minden veszve, akkor megoldás lehet egy személyre szabott tréning terv, mely soft skill képzéseket és szükség szerint a hiányzó tárgyi tudást adja meg a dolgozónak. Ha pedig mégis elkerülhetetlen a rosszul teljesítő dolgozó elbocsájtása, akkor fontos kiemelni, hogy jogilag melyek munkáltatói felmondás szabályai. Ez ugyanis egy kényes témakör jogilag, de megfelelő dokumentációval, és a vonatkozó folyamat betartásával elkerülhető a jogi útra terelés.