A külföldi munkaerő alkalmazása hazánkban is egyre nagyobb mértéket ölt és ennek komoly okai vannak. Egyes szektorokban jó ideje olyan magas munkaerőhiány figyelhető meg, hogy a munkaadók Magyarország mellett külföldről is kénytelenek toborozni. Erre a versenyképesség megtartása és a vállalatok működésének biztosítása érdekében van szükség.

A toborzás, illetve a munkaügyi adminisztráció oldaláról számos kérdés és akadály felmerülhet. Egy professzionális HR partner bevonásával azonban biztosak lehetünk benne, hogy a folyamat a lehető leggyorsabban és zökkenőmentesen zajlik.

A Magyarország Top 50 legsikeresebb vállalkozásai között szereplő Jobtain Kft. 2017 óta folytat külföldi munkaerőkölcsönzést. A minősített munkaerőkölcsönzőként tevékenykedő vállalat kezdetekben a határon túli területekről ukrán és román vendégmunkásokat, nemrégtől pedig már Ázsiából is toboroz. A Fülöp-szigeteki munkaerő kölcsönzés szabályozása ugyan kissé eltérő, hiszen a harmadik ország béliek külön kategóriába esnek, de a Jobtain tapasztalatai révén náluk már ez is jólbevált gyakorlat.