A hozzáértők és rajongók úgy tartják, hogy egy jó pálinka a gyümölcs lelkének megőrzése, mivel az tisztán gyümölcsből készül lepárlás útján, semmilyen adalékanyagot nem tartalmazhat. A minőségi cefre elkészítésén múlik a jó pálinka sikerének 90%-a, így nem mindegy, hogyan végezzük. Akit érdekel a pálinka készítés, de nem tudja, hol kezdje, annak érdemes utána olvasni a tudnivalóknak Aaron Hyde új könyvében, ami a Szeszfőzés házilag. Így ha nincs is kéznél egy szakember, aki megtanítsa nekünk a szeszfőzés minden csínját-bínját, ebben az összefoglaló kézikönyvben mindent megtudhatunk.

A könyv részletezi az elméleti alapokat, majd a szükséges előkészületeket, azaz a cefre készítés ismereteit, majd pedig rátér a főzés tényleges műveletére. Végül bemutatja a lepárlás utáni eljárásokat, azaz a szűrés, érlelés és keverés tennivalóit.

Persze nemcsak pálinkát lehet otthon készíteni, hanem más szeszek előállítását is megismerhetjük a szerző által: ilyen a whisky, rum, vodka és a többi népszerű szeszes italt.