A távoktatás olyan tanulási forma, amely lehetővé teszi a tanulók számára, hogy a hagyományos tantermi környezet helyett online platformokon keresztül sajátítsák el az új ismereteket. Az internet és az okostelefonok terjedésével a távoktatás még inkább elérhetővé vált, és lehetőséget teremtett a tanulók számára, hogy saját tempójukban és helyükről függetlenül tanuljanak.

Az online tanfolyamok számos előnyt kínálnak azok számára, akik szeretnének tanulni, de korlátozott idővel és erőforrásokkal rendelkeznek. Lehetővé teszik, hogy a tanulók saját időbeosztásukhoz igazítva tanuljanak. Ez különösen előnyös azok számára, akik munka mellett vagy más kötelezettségek miatt nem tudnak hagyományos tantermi kurzusokon részt venni.

Ezeket a tanfolyamokat szinte bárki elérheti, akár otthonról vagy bárhonnan, ahol internet-hozzáférés áll rendelkezésre. Ez lehetővé teszi a tanulást a világ bármely részéről. Széles választékban érhetők el, a nyelvektől és a szakmai területektől kezdve egészen a hobbi és kreatív kurzusokig. Bármilyen témát is érdekesnek találunk, valószínűleg találunk rá online tanfolyamot.