A köhögés cseppet sem meglepő ebben a téli időszakban, hiszen ilyenkor számos betegséget könnyedén összeszedhetünk. Ennek a kezelésében segíthetnek a gyógynövények és természetes szerek. Az apiterápiás szerek nagyon jól alkalmazhatóak felső légúti megbetegedések kezelésében, illetve megelőzésében. Most pont olyan idők járnak, amikor ezekre a természetes megoldásokra nagy szükség van.

A méz köhögésre például határozottan jó lehet. A méz C, B1, B2, B3 vitaminokat, flavonoidokat és karotinoidokat is tartalmaz. Antiszeptikus, enyhe nyugtató, köhögéscsillapító és sebgyógyulást segítő hatása van. Naponta többször is használhatjátok, ha nagyon kapar a torkotok. Egy evőkanál mézet nyeljetek le és ezután nagyjából negyed órát ne igyatok, egyetek! Gyermekek 1 éves kortól fogyaszthatják!

A propolisz flavonoidokat, fenolokat, poliszacharidokat is tartalmaz. A méhek a kaptár kijárónyílásában torlaszt emelnek a propoliszból, a kaptárfalakat ezzel tapasztják össze és a sejtek belsejét is ezzel vonják be.