A stressz alattomos és egy ideig láthatatlan ellenfél, amelynek az egészségünkre gyakorolt negatív hatásai csak később kerülnek felszínre. De ezt nem érdemes megvárni, hanem inkább tegyünk ellene mielőbb. 

A stressz mindannyiunk életében jelen van kisebb vagy nagyobb formában, hiszen szinte bármi kiválthatja a stressz érzését bennünk: a munkahelyi bizonytalanságok, párkapcsolati súrlódások, vagy az, hogy nem jól tanul a gyermekünk vagy éppen aggódunk a megélhetésünk miatt.

Bajnai Nóra stresszkezelés pszichológus segít megtanulni olyan technikákat, amelyekkel enyhíteni tudjuk a lelki nyomást magunkon. Az egyik ilyen bizonyíthatóan működő relaxációs technika az autogén tréning, amely szervezetünk öngyógyító mechanizmusait indítja be. E mellett pedig a stressz kezelésében is segíthet, mert nyugodt körülmények között, ellazult állapotba kerülünk, ami a hangulatunkra és a fizikai egészségünkre is nagyon pozitív hatással van. Az egészségünk a legértékesebb kincs, amit sokan csak akkor értékelnek igazán, amikor probléma merül fel az egészségükkel. De ezt nem érdemes megvárni, a megelőzés sokkal egyszerűbb, mint a kialakult problémát kezelni.