Az SAP pénzügyi és kockázatkezelési megoldásaival valós idejű készpénzes láthatóságot érhet el bármely cég, ez pedig esetükben javíthatja a likviditást és csökkentheti a kockázatot. Az üzleti döntéseket és a hatékonyságot a forgótőke, a kifizetések és a pénzügyi kockázatok kezelésével az SAP pénztárkezelés integrált, valós idejű megoldásaival növelni lehet a vállalatoknál.

Pontosan előre jelezheti a pénzáramlást, kezelheti a likviditást és csökkentheti a kockázatokat. Az SAP Treasury and Risk Management alkalmazással integrálni lehet a pénzáramlásokat, a tranzakciókat, az árupozíciókat és a piaci adatokat, és optimalizálni lehet az egyenes feldolgozást teljes nézetű és valós idejű elemzéssel, ellenőrzési nyomvonalakkal és megfelelőségi jelentésekkel.

Nyomon lehet követni a kockázati pozíciókat, a nyersanyagárak változásait és a valutaátváltási árfolyamokat, hogy megfelelő fedezeti elszámolási stratégiákat dolgozzon ki teljes ellenőrzési nyomvonallal és korlátozza a kitettséget. Az SAP pénzeszköz gazdálkodás tehát sokrétűen támogatja a vállalatok működését.