A barlangrajzok régóta lenyűgözik az embereket, hiszen ezek az ősi jelek betekintést nyújtanak az emberiség korai történetébe és kreativitásába. Franciaországban most egy rendkívüli felfedezés történt, amelynek során 57 ezer éves barlangrajzokra bukkantak, melyeket feltehetően a Neander-völgyi emberek készítettek. Ez a felfedezés új információkat nyújt arról, hogyan éltek és alkottak az ősi emberek.

A felfedezést francia kutatók hozták nyilvánosságra, akik elismerték, hogy ezek a jelek valószínűleg a Neander-völgyi emberek ujjlenyomatai. A La Roche-Cotard-barlangban található rajzokat a kutatók alaposan tanulmányozták, és megállapították, hogy ezek az ősi alkotások szimbolikus jelentőséggel bírhatnak. Az ujjal a puha üledékbe vésett kör alakú, pontozott, háromszög alakú és hullámos jelek rendkívül érdekesek és összetettek.

Az általuk létrehozott 3D-s modellek segítségével a kutatócsoport összehasonlította ezeket a jeleket a korábban ismert emberi alkotásokkal, és arra a következtetésre jutottak, hogy a barlangrajzokat szándékosan készítették. Az elrendezésük és távolságuk alapján látható, hogy a Neander-völgyiek komolyan gondolkodtak ezeknek a jeleknek a kialakításában.