Mindenki nagy elánnal vág bele az új munkába, de pár hét vagy hónap elteltével észreveszi, hogy egyre nehezebbnek érzi a munkanapokat, és a fizikai munkából adódó negatív tünetek sem maradtak el. Ne feledjük, hogy a testünk a legfontosabb eszközünk, és csak akkor lehetünk motiváltak és boldogok a munkában, ha vigyázunk rá!

A fizikai állást végzőknek különösen oda kell figyelniük testi egészségükre. Ha monoton munkafolyamatokat végezünk nap mint nap, akkor fontos, hogy megfelelő testtartással és mozgástechnikával végezzük a feladatokat. 

Minden munkavégzés során figyeljünk oda a testtartásunkra és arra, hogy az egész testünket használjuk, ne terheljük egyoldalúan. Kérjünk segítséget, ha úgy érezzük, hogy nem bírjuk, és ne próbáljuk túlerőltetni magunkat.

A rendszeres mozgás és erősítő edzések is segíthetnek az állóképességünk és ellenálló képességünk fejlesztésében. Ne feledjük, hogy az erősítő edzésekkel általános erőnlétünket fejleszthetjük, és könnyebben birkózhatunk meg a mindennapi munkahelyi kihívásokkal.

A megfelelő táplálkozás és hidratálás is alapvető fontosságú. Fogyassz egészséges ételeket, gazdag tápanyagokban, és ne feledkezz el a rendszeres folyadékbevitelről.