A gyógygombákat a kínai orvoslás már évezredek óta használja, számos pozitív hatásuk miatt elsősorban az immunerősítés és a daganatos betegségek elleni kezelés részei. Ennek oka, hogy az immunrendszerünk legnagyobb részt az emésztőrendszerünkkel áll összefüggésben, a bélflóránk állapota hat ki egészségünkre.

A természetes szerek mindig is előnyösebbek a gyógyításban vagy immunerősítésben, mivel szinte nincs káros mellékhatásuk. Azonban hogy hatásuk érvényesüljön, meglehetősen nagy mennyiséget kell belőlük fogyasztani. Ezért is előnyösek a kivonatok, mert segítenek a megfelelő mennyiség praktikus használatában.

Ha más hatóanyaggal is kombináljuk a gyógygombákat, akkor rendkívül ütős párosítást tudunk alkalmazni a szervezetünk belső egyensúlyának visszaállítására. Ilyen a kender és a gyógygomba duója: a Medihemp CBD és gyógygomba hatóanyagú készítményei cseppek vagy kapszulák formájában veszik fel a harcot a vérnyomásproblémák, a daganatos betegségek, az allergia, az emésztési gondok illetve az idegrendszeri panaszok ellen.