A gyermeknevelés megszámlálhatatlan olyan feladatot és problémát jelent, amelyekre egyszerűen nem lehet előre felkészülni. Hiába olvasunk arról, hogy hogyan érdemes a gyermekek számára leginkább megkönnyíteni az óvoda-iskolai átmenet időszakát, érdemes ennek megoldásához szakemberek segítségét kérni.

Hiszen felmérésekkel meg lehet állapítani, hogy melyek a gyermekek erősségei és gyengeségei, tehát melyek azok a területek, amelyeken a későbbiekben sikeresek lehetnek, és melyek azok, amelyeket illetően fejlesztésre szorulnak, vagy a jövőben érdemes lesz odafigyelni. A Practikid egy száz százalékban magyar fejlesztésű eszköz és módszertan az óvodások várható iskolai teljesítményének előrejelzésére. A módszer mesés, teljes mértékben interaktív tesztkörnyezet teremt, így a felméréseket a gyermekek nem feladatként, vagy rossz élményként élik meg, hanem játékként fogják fel.

Miközben a gyermekek jól szórakoznak, a szüleik rengeteg hasznos információt tudhatnak meg róluk, amely a későbbiekben a segítségükre lesz abban, hogy minél egyszerűbben vegyék az akadályokat az iskolában.