Az évek múlásával egyre érzékelhetőbbé válik számomra, hogy menzesz előtt én is szenvedek PMS tünetektől. Korábban nem voltak ilyen panaszaim, de a gyerekek születése után, illetve a korral ez változott. Elsősorban mellfeszülés és hasi puffadás jelentkezik, mint zavaró tünet, és közvetlenül előtte 1-2 napig álmatlanság is. 

Van, akiknél még ennél is rosszabb a helyzet, görcsös hasfájás vagy fejfájás is jelentkezhet. Ilyen fájdalmak zavarják a napi tevékenységet, így már érdemes gondolkodni azon, hogyan történjen a PMS kezelése. Hagyományos fájdalomcsillapítókkal élnek sokan, de ezeknek káros mellékhatásai nem biztos, hogy megérik, ráadásul hosszabb távon rászokást, és a mellékhatások fokozódását kockáztatjuk.

Természetes megoldásért a gyógynövényekhez szoktunk fordulni, ilyen panaszokra segít a cickafark és a málnalevél főzete. A kender növény virágaiból kivont CBD olaj pedig szintén csökkenti a fájdalmat és oldja a görcsöket, ellazítja az izmokat, sőt javítja a hangulatot, és jobb alvást biztosít.